Ocolul Silvic Codrii Verzi - solutia completa pentru certificarea padurilor dumneavoastra.
Contactati-ne pentru detalii.
Certificarea managementului forestier in sistem FSC® (Forest Stewardship Council® - FSC®-C126638) se realizeaza in conformitate cu standardele de certificare elaborate pe baza principiilor si criteriilor FSC®.
Forest Stewardship Council a fost creata in anul 1993, in urma Conferintei de la Rio de Janeiro. Cu obiectivul de a promova gospodarirea durabila a padurilor cu asigurarea unei reprezentari cat mai echilibrate a intereselor sociale, economice si de mediu.
Certificarea managementului forestier (certificarea padurilor) este un proces prin care, in urma unui audit, o organizatie independenta confirma faptul ca o anumita suprafata forestiera este gospodarita in conformitate cu un standard agreat.
In acceptiunea generala termenul cel mai uzitat in definirea certificarii managementului forestier este cel de certificarea padurilor.
Certificarea managementului forestier se bazeaza pe conceptele si principiile dezvoltarii durabile pe baza carora au fost elaborate unele criterii care stau la baza standardelor de certificare a padurilor.
Certificarea managementului forestier este un act voluntar, initiat de proprietarul / administratorul padurii.
Pentru a fi credibil, procesul de certificare trebuie sa fie transparent si liber de orice conflicte de interese.
Odata insa demarat procesul de certificare, proprietarul/administratorul se angajeaza sa respecte cerintele standardelor. Acestea devin asadar cerinte obligatorii in gospodarirea padurii incluse in procesul de certificare.
Certificarea padurilor este un mecanism de piata. Deci exista cerere si oferta pentru lemnul certificat FSC® si implicit un interes crescut in producerea si comercializarea produselor certificate.
Certificarea poate aduce beneficii atat detinatorilor de certificat FSC® cat si consumatorilor, comunitatilor locale, muncitorilor si organizatiilor neguvernamentale.
Decizia de a demara procedurile de certificare a managementului forestier tine exclusiv de proprietar/administrator. Fiind un instrument de piata, proprietarul ia in considerare avantajele pe care le poate oferi certificarea si efortul care trebuie facut pentru indeplinirea cerintelor standardelor de certificare.
Avantajele pot fi:
-
Imbunatatirea sistemelor de management (planificare, monitorizare, evaluare si raportare)
-
Recunoasterea calitatii gospodaririi practicate si implicit crearea de imagine
-
Imbunatatirea proceselor de gestiune si a eticii de afaceri
-
Accesul pe piete care cer produse certificate sau mentinerea anumitor segmente de piata
Orice factor interesat/afectat, expertii in domeniu pot face propuneri catre Ocolul Silvic Codrii Verzi pe tot parcursul anului in legatura cu:
- noi Valori Ridicata de Conservare (VRC), elemente de biodiversitate
- pot veni cu propuneri de management privind Valorile Ridicata de Conservare (VRC), elemente de biodiversitate identificate
- pot participa pe parcursul anului impreuna cu reprezentantii Ocolului la monitorizarea Valorilor Ridicata de Conservare (VRC), elementelor de biodiversitate identificate. Pentru aceasta este necesar sa se contacteze in prealabil reprezentantii Ocolului Silvic.
Date cu caracter public (dati click pe titlu pentru descarcare document):
-
RAPORT DE ACTIVITATE PE 2022-2023
-
RAPORT DE ACTIVITATE PE 2021 SI PROGRAM PE 2022
-
RAPORT DE ACTIVITATE PE 2020 SI PROGRAM PE 2021
-
RAPORT DE ACTIVITATE PE 2019 SI PROGRAM PE 2020
-
RAPORT DE ACTIVITATE PE 2018 SI PROGRAM PE 2019
-
RAPORT DE ACTIVITATE PE 2017 SI PROGRAM PE 2018
-
RAPORT DE ACTIVITATE PE 2016 SI PROGRAM PE 2017
-
Situatia Fondului Forestier 2023
-
Registrul Membrilor Grupului
-
Studiu Biodiversitate PVRC Codrii Verzi 2022
-
Procedura privind reclamatiile
-
Declaratie privind acordul cu P&C FSC®
-
Cerere Retragere din grup
-
Viziunea si valorile OS Codrii Verzi